«اقتصاد معاصر» بررسی می‌کند؛

اقتصاد چین در خوف و رجا!

رشد غیر منتظره کند صادرات چین در ماه سپتامبر، نشانه‌ای از ضعف در نقطه روشن اقتصاد این کشور است و می‌تواند تاثیرات عمیقی بر اقتصاد جهانی و چشم‌انداز تجارت بین‌المللی داشته باشد.
اقتصاد چین در خوف و رجا!
کد خبر:۵۱۹۵

به گزارش اقتصاد معاصر به نقل از بلومبرگ، رشد صادرات چین در ماه سپتامبر به طور غیرمنتظره‌ای کند شده است. بر اساس اعلام اداره گمرک چین در روز دوشنبه، صادرات این کشور در ماه سپتامبر تنها ۲.۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به نزدیک ۳۰۴ میلیارد دلار رسید که پایین‌ترین سطح از ماه می‌ تلقی می‌شود. همچنین صادرات چین به بازار‌های کلیدی مانند ژاپن، کره جنوبی و تایوان کاهش یافته است. همچنین به دلیل افزایش تعرفه‌ها، صادرات به اتحادیه اروپا و آمریکا نیز با کندترین رشد در حداقل چهار ماه اخیر مواجه شد.

 

این در حالی بوده که شرکت‌های غربی از بازار روسیه خارج شده‌ و واردات روسیه از چین به رکورد ۱۱ میلیارد دلار رسیده است. 

به اعتقاد کارشناسان، رشد صادرات چین امسال به طور چشمگیری افزایش یافته و به جبران تقاضای ضعیف داخلی کمک کرد. با نگاه به آینده، حفظ رشد قوی صادرات تا سال آینده دشوار خواهد بود، زیرا تنش‌های تجاری در حال افزایش هستند.

 

اقتصاد چین در خوف و رجا!



صادرات عامل اصلی تقویت اقتصاد چین در سال جاری بوده است. با این حال، کاهش تقاضا در داخل، اشتهای محصولات خارجی را کاهش داده و موجب شده تا دولت چین در هفته‌های اخیر، موجی از اقدامات محرک از جمله کاهش نرخ بهره، تدابیری برای حمایت از بخش املاک و وعده‌های افزایش وام‌های دولتی را به منظور احیای رشد اقتصادی اجرا کند. این اقدامات می‌تواند تقاضا برای واردات را افزایش دهد. چین برای تقویت رشد به تولید و صادرات متکی بوده، زیرا رکود بخش املاک که میلیارد‌ها دلار از ثروت خانوار‌ها را نابود کرده، احساسات مصرف‌کننده را تضعیف کرده است.

گروه گلدمن ساکس، اخیرا پیش‌بینی‌های خود را برای رشد اقتصادی چین در سال جاری و سال آینده را افزایش داده است. با این حال، این بانک پیش‌بینی‌ خود را برای رشد کندتر در سال ۲۰۲۶ و بعد از آن حفظ کرد و به عواملی از جمله تلاش جهانی کشور‌ها و شرکت‌ها برای کاهش وابستگی به چین در زنجیره تامین اشاره کرده است.

ارسال نظرات